Näin tapasin hevoseni, joka toi minulle onnea 

Elliot Epirell, kutsumanimeltään Otu on Eestin urheiluhevonen, noin.180cm säkäkorkeutta,Ruuna. Tässä oli alkutiedot yhteen maailman ihanimpaan hevoseen, mitä maailmassa tiedän. 

Otu on luonteeltaan kiltti, mutta osaa olla myös jääräpää. Hän osaa olla kiltisti lapsien kanssa, mutta jos kovasti huutaa niin Otu mielellään haluaa ne pois edestään. Otu on tosi kiltti kun sitä hoita, mutta tykkää pyöriä karsinassa harjauksen aikana.Ei se oikeen koskaan oo purru mua kunnolla, mutta kyllä se varpaat on pariinki otteeseen on päässy tallomaan.Ei Otussa mitään vikaa oo ihanahan se on luonteeltaan. 

Otuun tutustuin noin 3–4 vuotta sittten, kun menin ensimmäisen kerran ratsastustunnilla. Otu oli silloin vähän epäröivä minusta, mutta päästi selkän kumminkin.Suitsia en Otulle itse saanut laittaa, koska otun korvat olivat silloin tosi herkät.Ratsastuskerta oli ällisttymätön,sillä rakastuin Otuun heti! 

Noin 2 vuotta sitten äiti päätti Otun omistajan Piian kanssa, että voisimme ottaa Otun vuokralle,koska hänellä oli työkiireitä. Me tottakai suostuimme heti! Otun kanssa työskentely alkoi aika kökkösesti: Monet ratsukerrat meni tosi huonosti, koska en osannut oikeen ratsastaa otua, niin kuin hänen omistajansa. Mutta hetken kuluessa opimme Otun kanssa tulemaan toimeen ja sain sille jopa suitset ilman apuja.Me oltiin erottamattomat.Mutta niin kuin sanotaan,kaikki loppuu aikanaan: Mulla alko 9-vuosiluokka eli peruskoulun viimenen,joten siihen piti keskittyä joten ratsastus jäi pois,joka harmittaa näin jälkeenpäin.Ikävöin silloin Otua kamalasti, joka johti ratsastamisen lopettamiseen, ainakin toistaiseksi… 

Noin vuosi eteenpäin, äiti kysyi multa, että haluisinko pitkästä aikaa mennä ratsastamaan?Pitkään sitä piti miettiä,mutta sanoin kyllä ja varasimme tunnin.Tunti meni ihan ok. Ratsastin tallin hevosella,joka oli vähä pieni siihen verrattuna,mitä Otu oli.Sen jälkeen päätin jatkaa ratsastusta ja joka kerta tallilla,kävin katsomassa, miten Otu voi. 

Nyt ollaanki jo ammattikoulussa.Ratsastus on taas jääny vähemmälle ja kouluhommat  siirtyny etuosalle.Äiti kumminkin soitti mulle yks päivä ja kysyi oisko mulla kiinnostusta tulla kotiin viikonlopuksi ratsastamaan ja hoitamaan Otua. Vastasin automaattisesti kyllä,sillä olihan sitä jo ikävä. Matkalla takaisin Kuusamoon mietin paljon asioita,mitä Otu miettii,kun näkee mut taas tai et miten mul menee ratsastaessa. 

Tässä on mun viikonlopun ohjelma: 

Perjantai:Perjantai oli ensimmäinen päivä tallilla. Aluksi laitoimme äidin ja pikkusiskon kanssa heinät ja puhdistettiin karsina ja aitaus.Otun kaverina ulkoaitauksessa on pieni Suomenhevonen Hiiski. Ne ei oikee tuu toimee,mut kummatki on hengis nii se on hyvä. Ruokien laiton jälkeen hain itse Otun. Otulla oli haava jalassa,josta onneksi omistaja mainitsi aiemmin äidille. Harjasin Otun ja kavioita puhdissaessa harjasin haava-alueen ja laitoin siihen puhdistavaa ainetta,joka sai vaikuttaa varusteiden laiton ajan. Suitsien laitto onnistui yllättävän hyvin siihen verrattuna, miten niiden laitto onnistui viimeksi. Kaikkien varusteiden laiton jälkeen hyppäsin selkään ja menin kentälle.Ratsastus onnistui hyvin monen kuukauden jälkeen. Juotin Otulle melassin ja harjauksen jälkeen laitoin loimen ja vein ulo.Sen jälkeen kaikki olikin valmista lähtöön. 

Lauantai:Lauantaina heräsin paikat vähä kipiänä,mutta se ei estänyt tallille lähtöä. Talli päästessä hoidimmen kaikki samalla tavalla. Hoitamisen jälkeen hyppäsin taas selkään ja lähdin kohti kenttää.Ratsastamassa oli muitakin,joten piti vähä kattoo etten ja taakse.Ratsastaminen ei mennyt ihan niin putkeen.Olin itse jotenkin jäykkä,joten Otu oli junttura.Mutta loppua kohden oli paljon mukavampi,kun sain itseni rauhoitettua ja keskityin ratsastamiseen.Ratsastuksen jälkeen juotin melassin ja hoidin Otun ulos. 

Sunnuntai:Sunnuntaina olikin juoksutuspäivä!Hoitojuttujen jälkeen laitettiin Otulle juoksutus kapsoni ja liina. Juoksutuksen yhteydessä otin kuvia Otusta tähän koulutehtävään.Otujuttujen jälkeen olikin aika palata kottiin.  

Otu on mun elämän lempihevonen! Kategoriat: Stuff

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *